Senaste inläggen

Av carina - 5 februari 2016 09:46

Jag har varit ner till Stockholm och fått mina fötter undersökta av en fotspecialist på Sofiahemmet, kan inte säga att svaret är lätt att hantera men jag gör mitt bästa för att hantera situationen, så less på att min kropp går sönder.


 


Hur ska jag orka ?

Hur ska min familj orka ?

Hur ska jag orka? 


Känner mig mest ledsen men försöker tänka positivt, fast lätt är det inte. Påminner mig om hur fantastiskt det är med dagens läkekonst och hur de kan bota och laga kroppar, Helt jävla fantastiskt !!


Efter läkarbesöket åkte jag till Uppsala och fick krama om mina kära, hålla om den nyfödde Isak och leka med lilla Ilon, äta middag med fina familjen.


 
I skrivande stund rinner näsan och en känslan av att hosta upp lungorna, riktigt förkyld på det hela. Självklart !! Vi är ju mitt i en flytt, klart att allt ska vara riktigt besvärligt.

 


När livet ger dig citroner gör lemonad och håll dig bland människor som älskar dig, eller åtminstone tycker om dig !ANNONS
Av carina - 28 januari 2016 11:42

I natt jag drömde !


Jag hade en märklig dröm i natt som hänger kvar ännu i mig. Jag måste bara skriva ner den.


Dömmen börjar med att jag är utomhus med min yngsta son, han är ca 6-7 år. Vi ska sova ute på en garage uppfart alldelens utanför där min mamma bodde, mitt i stan. Jag är så glad över att vi har fått låna varsin kudde och filt och frågar min son om han ligger bra och säger sedan att jag är så trött och att det ska bli skönt att få sova. Jag tittar på underlaget och ser asfalt och säger men kära nån inte kan vi ligga på det här hårda, min kropp kommer att gå sönder, tänker jag.


Jag tar min son i handen och börjar gå ner längs Föreningsgatan, där mamma bodde, jag stänger min fleasjacka och känner då hur mitt nattlinne åker upp där bak, jag blir besvärad och går och drar ner den hela tiden. En bil med ett gäng grabbar kommer upp bakom oss och de hänger ut genom de öppna bilrutorna och visslar och skränar, min son tittar oroligt på dem och på mig. Jag vänder mig mot dem och säger argt och irriterat: - Men kör vidare då !! De stannar och en ganska stor person kliver ur och ställer sig framåtböjd och kräks. jag suckar och vi går vidare.


Längs efter gatan står det parkerade raggarbilar och flera människor som står utanför bilarna och spyr, de ler och är glada. Min son frågar vad de gör och jag säger att det är spygala nu i helgen. Jag tittar upp och ser ett idrottsgäng komma emot mig, de har svart/röda overaller och är kanske i tolv års åldern, de går hand i hand men en ledare längs fram. Jag tänker: - Vad ska de tro om oss Kirunabor !!


Vi står nu utanför det huset min moster bodde i när jag var liten, fast nu i drömmen bor min syster där och jag ska fråga om vi får sova där istället för ute på gatan. Just vid porten kommer en svart katt med yvig svans fram till oss, den är helt orädd och verkar snäll. Den tittar på mig och börjar räkna 19, 20, 21... en katt som kan prata. Jag tänker att jag måste titta på facebooks kattjour sida om någon letar sin katt. Jag öppnar porten och då tittar katten bedjande på mig och öppnar munnen lite och säger oj, oj oj... Herre gud tänker jag, jag måste nog ta hem den, undra om den kommer överens med hunden ?

   (lånad bild) 


Jag ringer på dörren och möts av en annan syster till mig som just är på väg därifrån. Jag frågar min syster som bor i lägenhetn (i min dröm) om vi får sova där, jag och min son får ett rum med en dubbelsäng att sova i men det är fruktansvärt lyhört, ljud av barnskrik och högt ljud från tv:n kommer genom väggarna. Min son ligger och vrider sig och kan inte sova, jag tar honom i handen och går ut i hallen där jag säger till min syster att vi ska gå. Min ex man kommer in i hallen, han ser ut som då vi var unga och levde ihop. Jag frågade om han såg katten och han sa: -Ja, jag frågade om han hörde att den kunde prata och han sa: -Ja, det kan den.


Jag frågar även om han såg, min syster som just gick och han sa: -Ja hon skulle hem och sova, hem till huset vid vattentornet som vi växte upp i. Jag tänker, bara hon nu inte tog min säng...fast det gör inget det finns ju så många sängar där. Vi öppnar dörren till farstun och just när vi ska gå så kommer det två små barn som ska följa med min syster ut som också ska gå av någon anledning, den ena i två års åldern håller hon i handen och den lilla på ca halv året ska själv gå ner för trappan. Jag vill stoppa den lilla men blir manad att inte göra det utan den ska själv krypa ner för trappan.


Jag öppnar entre dörren och möts av doften av sommarnatt och grönt gräs på väg hem.


Jag blir inte klok på den här drömmen som sitter kvar så hårt i mitt minne och sinne.ANNONS
Av carina - 22 januari 2016 18:19

 


Växtvärk

Jag har läst senaste numret av Reumatiker världen och kände igen mig i två olika artiklar. den ena var ledarsidan där Anne Carlsson, förbundsordförare i Reumatikerförbundet, skriver om hur svårt det är att hitta och få rätt diagnos och hur det förväxlades med växtvärk när hon var liten. Jag gick tillbaka i minnet hur min pappa lindande in mina vrister och vader med vit gasbinda när det värkte och sa att det är växtvärk, hur kunde han veta eller förstå vad det handlade om. Hur kunde jag veta vad det handlade om. 


Jag fortsätter att bläddra i tidningen och läser om Anna Josephsson, läkaren som blev en bättre läkare när hon själv blev sjuk. Hur hon förändrade sitt liv när hon blev sjuk och hur hon började prioritera sig själv och det hon verkligen ville göra.


Min reumatism har de två senaste åren tagit ett hårt fäste i min kropp och gett mig försämrad livskvalitet och en kronisk värk i fötterna. Jag har just nu påbörjat en ny behandling som jag hoppas så innerligt på, jag ska ta en injektion i veckan och en tablett två ggr i veckan som ska motverka ev biverkningar. Det som är bra med att få en allvarlig sjukdom är att man förändras. Hela tillvaron vänds upp och ner och man får en helt ny syn på livet och på relationer. Det finns inte utrymme för dåliga relationer eller situationer, något som jag i varje fall plockar bort.


Förutom att det är kostsamt att vara sjuk med alla sjukresor och mediciner så är det tröttheten som är så svår att bära, en trötthet som inte går att sova bort. En trötthet som uppstår av att lederna är inflammerade och ett tappat självförtroende, man känner sig värdelös när man har en inflammation i kroppen. Det hör till sjukdomen.


Det positiva spondylartit har gett mig är att lyssna på mig själv och sätta upp tydliga gräser för vad jag utsätter mig för och vad jag vill. Jag har en dröm om ett litet hus/stuga i min hemby där jag odlar grönsaker och blommor i ett litet växthus, potatis och ärtskidor i landet. Livskvalitet på högsta nivå. En katt är ett måste som fritt får välja om hon vill vara inne eller ute.


Och det bästa av allt är att jag just nu har möjlighet att förverkliga mina drömmar och önskningar !

Av carina - 15 januari 2016 17:18

En bra start på 2016 !


 

Januari kunde inte börja bättre än så här, mitt andra barnbarn Isak är född och ett nytt barn betyder liv och framtid.
Och att min yngsta dotter blir frisk och åker ner till sin student lägenhet och plugga in den kursen som startade i november. Hon bestämmer sig för att på en vecka försöka läsa  in allt hon missat för att tenta av den idag. Jag är imponerad av hennes vilja och styrka.
Tulpanens dag !

 

Det är väl ingen som har missat att det är tulpanens dag idag, min absoluta favorit bland snittblommor. Vacker och stilren står den i flera dagar om den får rätt skötsel. Nu kommer jag inpå rätt skötsel och det gäller allt, saker, ting och människor för om vi vårdar det vi äger och alla relationer vi vill behålla då förlorar vi inte dem. Tänk vad ett förlåt kan förändra och att ett vänligt ord kan göra någons dag. 


Nu snubblar jag in på karma och Karma är lagen om orsak och verkan.

Att det vi gör mot andra slår tillbaka mot oss själva på både gott och ont, vilken form det tar är upp till oss själva. Vi kan självklart även påverkas av andra människors karma i stort eller smått. Vår karma är sammankopplad med andras karma, tillsammans så skapar vi kedjereaktioner och händelse mönster. Hur vi personligen hanterar situationen är dock vår karma. Det är viktigt att vi därför tänker på vilka vi släpper in i våra liv och hur vi låter dem påverka oss. I slutändan får var och en ta ansvar för sin egen karma. Ta eget ansvar, låt dig inte dras med i något som du inte vill ta konsekvenserna av efteråt. Det är lätt att man inte ser vad som pågår förrän efteråt. 

 

Jag har även en tro, inte på en gud enligt kristendomen men en tro på livet och dess mening, jag tror fullt och fast på att vi har levt tidigare liv och med meditation kan vi komma i kontakt med det. Jag brukar meditera och det gör gott för tankarna, själen och kroppen. En själslig resa som jag brukar säga även ett bra redskap för att bygga upp sig efter motgångar och svårigheter som livet ibland utsätter oss för.

 

Jag tycker om att fota träd av den enkla anledningen att träd är liv.

 

 

 

"genom Tarto guiderna har jag hämtat tankar kring Karma"

 

 

Du växer genom att ge dig rättigheter och inte skyldigheter !

 

 

Av carina - 4 januari 2016 19:15

Nu biter det i kinderna !


 

Vi har fått kallt, -26 grader inne i centrala Kiruna och det tycker jag är bra vilket kan låta märkligt i mångas öron men det beror på att jag väntar på att isarna skall bli bra. Jag vill kunna komma upp till min lilla stuga som jag inte varit till sedan midsommaren.


Göra eld i spisen och slå på poddarna som går på parafin vilket är bättre för hälsan än fotogen. Hämta vatten ur kallkällan som inte fryser under vintern (gör sambon), koka kaffe på gasolspisen och tända lamporna som laddas upp av ett batteri som i sin tur laddas av solceller. En stuga utan alla bekvämligheter, vi har inte ens en tv där utan det är radion som fyller den funktionen, vi pratar, läser och ibland så kommer yatzy blocket fram. En plats på jorden där jag laddar mina batterier. En rogivande syssla på vintern förutom pimpling och skidåkning efter sjön är att sitta och titta på småfåglarna och höra deras spel och kvitter när de talar om förvarandra att nu har maten kommit fram.


Ja fast det måste bli lite mildare innan jag sätter mig på skotern och åker upp.... bra för isarna men nu så är det bara att invänta mindre minusgrader vilket kommer.


Nu biter det friskt på kinderna sa gubben och tog på sig tomtemasken !

Av carina - 1 januari 2016 14:48

Välkommen 2016 !


Ett nytt år ligger framför oss och med tillit och med tillförsikt kliver jag in i det. 


 


Vi avslutade 2015 ute i stugan på tu man hand och till middagen kom min yngsta son och han vän ut, vilken vi uppskattade. Jättetrevligt tillsammans med två mysiga ungdomar.

    Vi åt rostbiff, potatissallad, västenbottenostpaj och grönsallad. Till det drack vi pommac och julmust. Till efterrätt en god schwartswalds tårta, godis och fikabröd. Gott och enkelt att tillaga..... det var ju bara att duka och lägga upp maten i serveringsskålar. Kallskuret är toppen när man är i en stuga. det enda jag värmde var pajen och det i micron.


När ungdomarna for in till stan för fortsatt firande av det nya året då hällde vi upp ett varsin glas vin och avrundade det med en go likör framför tv:n.Årets första dag gick i mild grader men ack så blåsigt. 

 

Casper spejar och tycker säkert att det ska bli skönt att komma hem igen till sitt trygga bo.Ett nytt år har just börjat ! 
Av carina - 28 december 2015 18:24

Jag fick en bok av min dotter i julklapp, Ditt husapotek - Huskurer från förr det egna skafferiet. En perfekt julklapp till mig som föredrar naturens läkemedel, kryddor och örter. Det finns så många goda råd och tips att ta till. Jag väljer att dela med mig av en babykräm, den bästa gör du själv.


 

Babykräm 

Framförallt passar ringblomman bäst för behandling av känslig hud.

* 150gram kokosolja

* 1-2 msk färska eller torkade ringblomsblad

*2 msk bivax

* ev 1 msk zinkoxidpulver


Smält kokosoljan på svag värme och blanda i ringblomsbladen. låt stå och svalna. Smält sedan på nytt efter några timmar och sila i kaffefilter. Blanda därefter i bivaxen i hälften av kokosoljan och smält långsamt - om du vill kan du blanda i en knapp msk zinkoxidpulver tillsammans med resten av oljan. vispa ihop ordentligt eller mixa och häll sedan upp på en ren glasburk. perfekt mot blöjeksem.Jag hade själv valt bort zinkoxidpulvret men väljer att lägga ut förslaget enligt receptet. Men spännande om någon provar och berättar vad de tycker om den. Jag har tidigare gjort hudkräm av ringblomman men la inte i kokosoljan så det är nytt i denna kräm, kokosoljan är fet och passar utmärkt till en narig babystjärt.Jag fortsätter i babytemat och delar med mig om lindring mot tandvärk och tandsprickning. Vid tandvärk kan du tugga på några kryddnejlikor en stund. Kryddnejlikan har smärtlindrande egenskaper. Att tugga på blad av rölleka lindrar också tandvärk medans du vänta på att få komma till tandläkaren.


Barn som får sina första tänder - tandsprickning - kan få väldigt ont och bli påverkade på en rad olika sätt. Att massera tandköttet kan hjälpa - eller så kan du koka ett starkt kamomillte, doppa en ren tygbit i, och lägga den i frysen. Låt barnet tugga på den frysta tygbiten. Kylan och kamomilltet kommer att verka både lugnande och smärtstillande. du kan också prova på att ge den lie en lakritsrot att tugga på, den smakar sött och ger tuggmotstånd så att klådan lättar - dessutom fungerar den lätt bedövande på tandköttet.Jag kommer säkerligen med mera matnyttiga kloka råd från naturen och skafferiet.


 

Vad har vi framför oss ? Ja ett nytt år... 2016 och det ser jag fram emot.

 

för 2015 har verkligen bjudit på prövningar. Känslomässiga prövningar, mentala prövningar och hälsomässiga prövningar. Vi har bestämt oss för att åka ut till stugan till nyårshelgen för att i lugn och ro avsluta detta år, äta lite gott och har vi tur så är det stjärnklart ute. Vi ska med andra ord ha en romantisk och skön nyårsafton. Min yngsta son kommer ut till oss och äter nyårsmiddag med oss vilket jag uppskattar högt, sedan vill han in till stan.... och helt i sin ordning han är ju trots allt 18 år med egen bil och körkort.


Tanke, känsla och handling är ett.


Av carina - 15 december 2015 22:45

Klockan är nu 22:46 och det är helt omöjligt att sova, mina tankar är med min dotter, oroliga och ledsna. Jag har plockat fram lite julgodis från frysen som jag har gjort tidigare och sitter nu här vid datorn, skriver och äter julgodis i min ensamhet. Det känns alltid lite lättare när jag får lägga ord på alla känslor och tankar. Tänk vad lite vi vet om varandra ! Jag jobbar, småpratar och skrattar, till nära kollegor berättar jag min verklighet åt men absolut inte åt alla. Hemma ler jag och hälsar på grannar och det händer att vi byter några ord och hela tiden har jag min dotter i mina tankar. Jag handlar julklappar och gör julgodis, bakar bröd och lussekatter, klär den lilla granen och hela tiden har jag min dotter i mina tankar.


    Jag hittar inte den riktiga julkänslan.


Guldkant på tillvaron var när jag köpte en julapp till mitt lilla barnbarn och fick iväg paketet med bussgods. Tårarna stiger i mina ögon bara av att jag tänker på henne. Så mycket kärlek den lilla fickan fyller mitt hjärta med.


Samtidig så har jag min dotter hela tiden i mina tankar, det är svårt till och med omöjligt att vara riktigt glad.


Jag går till gymmet regelbundet och tränar, en nödvändighet för att jag ska må bra i min kropp. Jag värmer upp med Ergofit, en maskin som passar mig bra. Jag får utlopp för en massa negativa energier och samtidigt så har jag min dotter hela tiden i mina tankar.


Jag tänker nu på henne när hon var en liten flicka, lik Lotta på Bråkmakaregatan både till utseendet och sättet. Hon kunde stanna och prata med vem som helst, pratade mycket, pigg och glad. Idag är hon en vuxen kvinna som har lika lätt till prat och skratt. Omtänksam som få och ett tålamod som många inte kommer i närheten av.


Just i skrivande stund är hon åter igen inlagd på grund av komplikationer efter den fjärde diskbråck operationen. Tänk vad vi människor måste gå igenom en del mer än andra och jag kan inte låta bli att fundera på hur allting runt omkring trots allt fungera . Tänk om jag hade kunnat bära din börda, tänker jag och har hela tiden dig i mina tankar. 


Nu vet jag att hon är i bästa händer och vi får helt enkelt samla ihop all vår kraft för om några veckor kommer vi att se tillbaka på detta med en rysning och blicka framåt.    

 
Och hela tiden har jag min dotter i mina tankar !

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Nytt Blad ! med Blogkeen
Följ Nytt Blad ! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se