Senaste inläggen

Av carina - 20 februari 2018 08:34

Medial läkning


Jag fick ett boktips, Medial läkning av Anthony Williams. Ett intressant ämne som tåls att fördjupa sig i och få ökad insikt i.


Anthony Williams föddes med den unika förmågan att kunna samtala med en anderöst som förser honom med detaljerande hälsoinformation. berättelsen börjar när Anthony är fyra år och sitter runt matbordet med sin familj. När vi äter ser jag en konstig man som står bakom mormor. Han har grått hår och grått skägg, och han bär en tunn, lång klädnad. Jag antar att han är en vän till mina föräldrar som kommit för att äta med oss, men istället står han kvar bakom mormor - och tittar på mig.


När ingen i familjen reagerar på hans närvaro inser jag att jag är den enda som ser honom. jag tittar bort för att se om han försvinner, men när jag vänder tillbaka blicken står han fortfarande där och stirrar på mig. Hans mun rör sig inte, men jag hör hans röst tydligt. det är samma röst som jag hörde på morgonen när jag vaknade. Den här gången säger han i lugnande ton. " Jag är här för din skull".


" Är det något fel ?" frågar mamma. "Är du inte hungrig?"

Jag svarar inte utan stirrar bara tillbaka på mannen som lyfter sin högra arm och tecknar åt mig att gå fram till mormor.

Jag känner en oemotståndlig lust att följa hans instruktion, så jag går runt bordet och fram till mormor. Mannen tar min hand och lägger på mormors bröst medan hon äter och hon backar häftigt.

"Vad gör du ?" frågar hon

Den grånande mannen ser på mig "Säg - lungcancer" säger han

Jag känner mig helt vilsen. Jag vet inte vad lungcancer betyder.


jag försöker säga ordet, men det blir bara ett mummel.

"Igen" säger han

"Lung" säger jag 

"Cancer"

"cancer" säger jag

Nu stirrar hela familjen på mig 

Jag fokuserar fortfarande på den grånande mannen.

Säg nu att "Mormor har lungcancer"

"Mormor har lungcancer"

Jag hör ljudet av en gaffel som faller på tallriken.

den grånande mannen tar bort min hand från mormor och släpper den varsamt vid min sida. Sedan vänder han sig om och börjar gå uppför en trappa som inte fanns där tidigare.

han vänder sig om och säger. " Du kommer att höra av mig igen.Du kanske aldrig ser mig mer, men det är ingenting att oroa sig för". Han fortsätter upp för trappan  tills han går genom taket och försvinner.

Några veckor senare visade en lungröntgen att mormor hade lungcancer.


Anthony Williams är verksam som medicinskt medium och har hjälpt tusentals människor att tillfriskna. Medial läkning avslöjar orsakerna till sjukdomar och hälsoproblem som man inom medicinen antingen missförstår eller har svårt att förstå överhuvudtaget. 

 

En läkekraft jag tror på och tar hjälp av och boken utforskar helt naturliga botemedel för dussintalet av sjukdomar som plågar oss idag, till exempel borrelia,fibromyalgi, kronisk trötthetssymptom, kronisk inflammation, neurologiska problem, autoimmunitet och mer där till.


 

"Anthony är inte bara varm, medkännande healer - han är också äkta och har gåvan att hitta precis rätt. han har varit rena välsignelsen i mitt liv" Naomi Cambell, modell, skådespelare, aktivist.

 

Men dessa ord avslutar jag detta inlägg och riktar samma ord till dig, som läker mig och hjälper mig till självhjälp och insikt. Tack !

 

ANNONS
Av carina - 16 februari 2018 18:12

Det känns som vår i luften

Jag och Casper kom ner till stugan tidigt idag för att elda lite och hålla nere elförbrukningen. Vi satt på altan, jag med en kopp kaffe och Casper småvoffade för säkerhets skull. Solen värmde skönt på kinden och på nosen .


 


När jag öppnade dörren så såg jag hur vi lämnat kvar chipsskålen, pepparkakorna på bordet och ljusslingan i en härva på diskbänken. Det som slår mig är att jag inte kommer ihåg att jag lämnade stugan så här. Vaknade här med en magsjuka på annandagen, varmvattnet kom inte igång och en frysning som släppte först under mellandagarna .


Sitter nu framför tv med eld i kaminen ingen frysning, varmvatten ur kranen och imorgon far vi upp till Vuolos, hoppas på väder och fisketur. 

 

För att vilja något måste jag sluta eller börja något

ANNONS
Av carina - 14 februari 2018 12:38

Kombucha


Jag var på besök hos en kvinna i veckan och fick ett recept på Kombucha, jag ska köpa hem svampen och en stort glaskärl  och börja tillverka denna hälsosamma drycken. Ska bli spännande, hon sa att det smakar gott och helst då med lingon eller ingefära/citron smak.


     Bilderna har jag lånat på nätet, en bild ger en bättre beskrivning än bara ett recept.


Kombucha

Sats 1

Koka upp 2,5 dl vatten och 1 tsk eller 1 påse  svart,vitt eller grönt te

Rör ner 0,5 dl socker

Låt dra under lock

Sila vätskan i en ren glasburk ca 1 liter, 

Tillsätt ytterligare 2,5 dl kallt vatten

Låt svalna övertäckt

Lägg i svampen. helst på ytan med den glansiga sidan uppåt

Låt stå 1-2 veckor övertäckt med en tunn handduk på en mörk och varm plats i köket dit solen inte når.

Sedan är det dags att blanda 1: satsen med 2 satsen.


Sats 2 

Koka upp 1,5 l vatten och 2 msk eller 4-5 påsar svart, vitt eller grönt te

Rör ner 2,5 dl socker

Låt dra i 30 minuter under lock

Sila ner i en burk på 4 l

Tillsätt ytterligare 1,5 l vatten

Låt svalna till rumstemperatur gärna under dagen eller natten

Lägg över sats 2 i glasburken med grundsats 1 och täck med handduk. Förslut inte behållarna helt eftersom det bildas ett svagt tryck vid fermenteringen

Låt stå 1 - 2 veckor

Smaka av efter en vecka hur syrlig du vill ha den, syrligare och mer kolsyra ju längre den stårSmaksätt när det är dags för buteljering

Blanda den fermenterade kombuchan utan svamp med 200 gr rumstempererad och mosad eller pressad frukt eller bär i stora glasburkar, (jag tar 100 gr bär till 1.5 liter på fyra burkar)

Låt stå 1 - 2 dagar, sila och buteljera 

Låt stå 1 - 3 dagar i rumstemperatur och sedan håller den sig upp till en månad om inte mer i kylskåpet.


Underhåll och brygg kontinuerligt nya satser

Rengör ett gäng glasflaskor noga med kokande vatten och tappa upp den färdiga kombuchan. Väl försluten och kyld håller drycken sedan i flera månader

Spara 2-3 dl av kombuchan tillsammans med svampen glasburken. Detta är din nya grundsats och svampen räcker i flera år så det lönar sig att göra sin egen grundsats.

Repetera steg 2


Kombucha har en lätt kolsyrad smak av iste eller cider, väldigt nyttigt med många hälsovinster, en avgiftande och renande effekt på kroppen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen (på grund av levande bakteriekultur) och stärker levern. De som använt den under många år säger sig ha fått finare hy, minskning av smärtor i leder och kropp, ökad energi och förbättrad sömn. B-vitaminerna ser till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska, och antioxidanterna anses höja immunförsvaret och  innehåller många antioxidanter, särskilt om den bryggs på vitt eller grönt te. Alla b-vitaminer i svampen hjälper dessutom kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett.


Nya smaker nya tankarAv carina - 28 januari 2018 10:48

Konst i snö


  

Det pågår en snöfestival på stan och i fredags promenerade vi till Järnvägsparken för att se hur konstverk formas fram ur is/snö blocken.  För varje år blir jag lika imponerad över hur otroligt mycket vackert det går att ta fram ur detta hårda kalla material som snö och is faktiskt är. 

 

   

 

 

 

 

 

Kristallen

 

 

 

På lördag förmiddag blev vi Kirunabor inbjudna till bygget av vårt nya stadshus, Kristallen som räknas vara klart för inflyttning augusti 2018. Klockstapeln kommer från vårt nuvarande stadshus som sedan skall rivas men mycket av den gamla inredningen och material skall ut till försäljning och det är bra för vi måste alla bli bättre på att ta vara på allt och undvika att elda upp det som går att återanvända och vara till glädje för någon annan.


 

Vi begrundade, tittade runt i byggnaden och tog del av informationen om dragningen av nya E10. Det kommer att rivas, byggas och damma ordentligt i Kiruna de kommande åren och då är vi glad att vi kan bo i stugan när vi känner vi vill komma undan. Ett bra initiativ där det bjöds på fika och korv med bröd. 

 

Jag tror att det var just detta vi Kirunabor behövde för tvivel och oro finns och är bitvis stora vad gäller stadsflytten.

 

Det är bättre med tvivel än med likgiltighet

Tvivlet kan vara vägen till klarhet.

 

 


 

  

Av carina - 25 januari 2018 13:28

Personligt Hemtrevligt


Min stil hemma går i retro, möbler som jag målar och stolar jag klär om tillsammans med Rusta, IKEA, Möbelhuset  och inslag av design Marimekko, Björn Winblad, Picknick är några av mina favoriter. Igår fann jag ytterligare en till favorit, Spira, deras idé är att skapa en tidlös och hållbar kollektion vilket passar mig bra. Jag sitter just nu vid mitt skrivbord som har följt med mig från barndomshemmet, då var det grönt och jag målade om det till starkt rosa när min äldsta dotter hade det i sitt rum. Idag är det blått, antikblå färg som har börjat släppa fram glimtar av det rosa på vissa knappt märkbara ställen. Ett tidlöst skrivbord med tre små lådor i bästa kvalitet.Kuddfodral Spira 


Formgivaren heter Isabelle Norman Sällström, kallas för Isa, hon är en frilansande formgivare läser jag till mig och kommer från Piteå. Hennes stil beskrivs som lekfull, humoristisk och med en retrostil. 


Jag fastnade för kuddfodralet så fort jag såg det och när jag sedan läser på om henne så förstår jag varför, lekfull retrostil passar perfekt i mitt hem.


Förutom nytt kuddfodral så kommer jag att börja delta i något som heter Introduktion till arbete. Den innehåller två delar.


Del 1 Orientering mot arbete med bland annat personlig utveckling och få ökad självkännedom.

Få utökad kunskap i att förbereda mig, få insikt om vad som passar just mig.

Lära mig hur ett välbefinnande kan öka min arbetsförmåga


Del 2 Arbetsprövning, Hitta nya yrkesinriktnigar


Jag behöver all hjälp jag kan få till att hitta nya vägar för känslan av att hamna i en återvändsgränd är svår och jag ser framemot detta och det känns riktigt bra.


Den första uppgiften är att titta på JagAB på Youtube av Kjell Enhager och göra egna reflektioner genom att tänka till och svara på de frågor jag fick med mig. Jag har redan tittat på den första delen och vilken fantastisk föreläsare Kjell Enhager är och jag rekommenderar verkligen er att gå in på Youtube och ta del av denna föreläsning .


Jag Vill ska du förändra till Jag Ska

Av carina - 23 januari 2018 00:05

Kylan håller sitt grepp om Kiruna

 

Temperaturen har krupit ner till - 26 grader inne i stan och ner mot - 38 ute i vissa byar runt älvdalarna. Jag var ner en sväng till Kurravaara idag och visst är det vackert med solen som kikar upp över horisonten men fy så kallt.


Jag upplever att vinterkylan och all snö blir svårare och svårare för varje år. Casper vår hund hoppar på tre ben, turvist och väljer att raskt göra sina behov för att fort komma in till värmen. Är detta klimat för oss funderar jag.


Jag längtar så efter sommaren redan så hur lång kommer inte vintern då att vara. Jag tittar runt på olika sidor som säljer små växthus och planerar att köpa ett, odla egna tomater igen. Längtan är stark.


Sitter och småtittar samtidigt på filmen om Monica Z, såg den när den gick på bio och den är lika bra nu som då. En gripande film med riktigt bra musik men ett sorgligt slut för en stor artist med stor talang. En av de bättre filmer jag sett.


Jag vill så gärna tro att vi alla vill göra bra val i livet och göra så gott som vi bara kan men ibland blir det omedvetna fel beroende på olika situationer som uppstår. Jag kan tänka mig att de flesta misstagen begås under pressade förhållanden och situationer.


Det är skönt att krypa upp i tv soffan när kylan trycker på.

Av carina - 15 januari 2018 17:22

Måndag

och reflektioner på veckan som varit.


Jag deltar i Evas tankar kring tacksamhet, ni kan gärna titta in där.

 


Bra dagar att promenera på

Solen som tittar fram över horisonten

Tulpaner som får välkomna ljuset

Mina barn

Nöjd med trerättersmiddagen

Loppisbesök

Egentid

Röntgentid

Moster som kämpar på

Mina foton

Behaglig temperatur under veckoslut

Avfrostad frys

Doften av såpa

Sovmorgon


En dag eller dag ett, Du bestämmer
Av carina - 13 januari 2018 16:01

Lite varmare 

Hur kommer det sig att jag väljer en rubrik som denna i mitten på januari ? Ja det är inte många grader ute, igår fick jag vårkänslor när termometern visade på -2 grader och solen kikade fram. Men det var bara i centrum som det var nästan nollgradigt för när vi åkte ner till Tuolluvaara så visade termometern på - 14 grader och det är åt det hållet nya centrum håller på att växa fram... brrr ! Idag är det fortfarande behaglig temperatur - 7 grader och vindstilla.

 

Jag tog med mig Casper och for upp till Sandstensberget för att han skulle få springa av sig lite, klockan var 13:30 och det var fortfarande ljust ute. 


Jag tycker att det är riktigt skönt när det inte är bitande kallt ute och försöker alltid ta mig ut då med både hunden och kameran. Jag tycker att mobilkameran är helt ok, till och med riktigt bra men det händer att jag tar med systemkameran när jag har planerat att ta bra bilder. 

Casper är duktig på att posera framför kameran 

Svartvitt eller  i gråton

 

Fotot är i färg men när jag laddade ner det så ser jag att naturen går i grå toner tillsammans med himlen. Det är vår slalombacke, Luossavaara backen som syn i fotot. Jag tog bilderna på samma plats åt två olika håll. Två mot ljuset och ett i grått format. Jag är gräsänka denna helg och passar på att njuta av min egen tid, min yngsta son är hemma men han märker jag knappt av mer än vid matdags. 


Jag tittade in på en loppis på förmiddagen. Det såldes många bra saker och kläder men inget som jag föll för och det var nog bra så här i efterhand för jag behöver egentligen ingenting, inte vad jag vet om i varje fall.


Ikväll ser jag framemot en skön tv kväll med Stjärnorna på slottet och jag behöver inte dela med mig av godisskålen.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se