Senaste inläggen

Av carina - 14 juni 2016 10:52

Min pläd !

Min pläd av mormorrutor av sammanlagt 24 st rutor i storlek 25x25 cm är färdig ~känner mig nöjd. Jag började virka första rutan ungefär en vecka efter min fotoperation, så det tog ca sju veckor att virka, fästa trådar, sy ihop rutorna och virka en stödkant runt om.

 


En pläd som alltid kommer att påminna mig om denna tid som har varit och är besvärlig.Att kunna känna tacksamhet är en av livets största gåvor.ANNONS
Av carina - 9 juni 2016 18:42

Vi är bättre rustade !


  

En lördag i slutet på maj hade vi i Kiruna varmast i landet  med hela +25 grader och då passade jag på att sola på storbryggan nere i Kurravaara. Min sambo sjösatte båten under tiden och vi tog en liten tur ut på älven som låg kalm lugn. Bäst att passa på när vädret tillåter.


Idag 9 juni !

Ligger snön vit på backen och de utslagna gröna björklöven täcks av snö, vi är van för det är så här det är att bo uppe i en fjällkommun. Men riktigt van det blir jag aldrig om jag ska vara riktigt ärlig.


Vi är bättre rustade ?

Ja det är vi för just nu gråter kustborna i länet, för de är inte van vid att det snöar och blåser/stormar nordanvind i juni, medans vi som har valt att bo i Kiruna där det är en grad för lite för att få kallas arktiskt klimat suckar och tänker typiskt.... hoppas att det snart släpper !!

Vad skulle du göra om du bara kunde..... Du kan.

ANNONS
Av carina - 16 maj 2016 17:50

Min balkong är min oas, dit kommer jag själv utan hjälp.


Det är nu femte veckan som jag inte kan komma utanför ytterdörren utan hjälp och erkänner att det är påfrestande att vara beroende av andra men detta är bara en tidsbegränsad hjälplöshet. Jag vet att jag kommer att kunna stå på båda mina fötter igen och gå vart jag vill.


Men för stunden roar jag mig med det jag kan, läsning och handarbete är givande och stimulerande. 


   Jag har nu börjat få ihop ett flertal stora mormorsrutor som jag ska sy ihop till en pläd, en pläd som alltid kommer att påminna mig om tiden då jag fick foten helt omöblerad. Om smärtan och om förväntan. 

Idag läste jag ut boken: Konsten att höra hjärtslag, en bok jag varmt rekommenderar. En bok om den största och renaste kärleken mellan den blinda pojken och flickan med klumpfötterna. Hur de vävs samman och blir till ett som sedan skiljs åt. En spännande och fascinerande läsning, en bok du inte vill lägga undan innan du nått berättelsens slut.


Jag har även läst boken: Öppnas i händelsen av min död, jag rekommenderar även denna bok som handlar om en hustru som hittar ett brev som hennes man har skrivit och lagt på vinden. Det står på brevet att det ska öppnas efter hans död, vilket hon inte gör. Efter en händelse blir hon tveksam över mannans ärlighet och öppnar brevet, det hon läser vänder upp och ner på hennes värld och inget blir det samma längre.


Lite boktips så här på måndag eftermiddag och nu tacksamhet över veckan som gått.

enligt http://provtyckningar.blogspot.se/


¤ Jag är tacksam att mina tre operationssnitt läker som de ska.

¤ Jag är tacksam över att jag har haft så trevliga besök av vänner denna vecka.

¤ Jag är tacksam så tacksam att jag har kommit till ett beslut som sedan får visa vart det leder mig.

¤ På fredag kväll åt vi ute på restaurang och jag känner tacksamhet för kocken som lagade ihop en toppen middag.

¤ Tacksam är kanske fel ord men jag är så glad i min sambo som finns i mitt liv, vad hade jag gjort utan dig min vän.


Endast den människa som älskar och älskas villkorslöst behåller sin skönhet hela livet.


Av carina - 3 maj 2016 15:53Ett varmt och soligt Stockholm

 

   

Längtan

Längtan kan se så olika ut beroende på var vi befinner oss i livet.

Den kan vara stor och den kan vara liten, i mitt fall är den liten och utan större krav.

Jag längtar till när jag kan stå på mina båda ben men mest av allt till när jag får stoppa ner mina fötter i ett fotbad med doft av lavendel. 

Jag längtar efter en doft av lavendel.

 


Förändring

Att våga möta en förändring kan vara svårt.

Att stänga en känd dörr krävs mod men att öppna en okänd dörr kräver ändå större mod.

Jag har en förändring framför mig.Drömma

Att ha en dröm är lycka

att våga följa sin dröm är stort

att leva sin dröm är större.

Jag fångar min dröm i vinden.

 

 

Längtan, förändring och en dröm är vägen till glädje.

Av carina - 29 april 2016 08:08

Rubriken ?


Vad går det att tolka ur rubriken ? Det kanske inte är helt lätt, men jag ska förklara. När jag var barn så växte jag upp med mamma, pappa, syskon, Enna, Farmor och Fari, en mängd kusiner, mostrar, morbröder och fastrar. Idag så hade nog barnen sagt att: Ja det är hennes plastmormor osv. Jag ska förklara.Enna var min mormor och alla vi sa Enna till henne som är en samisk form av mamma. 

 

Ett foto på Enna, min äldre syster och på mamma uppe i Rensjön där min mamma växte upp med sin mamma och syskon. Min morfar dog när mamma var fem år så han finns bara i berättande form för mig.Fari var min farfar och alla vi sa Fari till honom som var en form av pappa på tornedalsfinska.

 

Ett foto på min pappa i Kurravaara där han växte upp med sina föräldrar och syskon.


Till min farmor sa vi farmor och mina föräldrar var mommo och moffa för mina barn och mina barns farmor sa: säg Farmor, Det tycker jag.Nu är jag mormor som blandas med mommo.


 


Ett foto på mig och minstingen Isak.


Kärt barn har många namn.

Av carina - 25 april 2016 10:20

Måndag och Ny vecka !


 


Jag känner stor tacksamhet till mina nära och kära, släkt och vänner för blommor, godis, böcker och vänlighet efter min operation.

Tack det är guld värt !


Jag känner stor tacksamhet till Sofiahemmet för all hjälp, utan min rollerscoter hade jag varit sängbunden.


Jag känner stor tacksamhet för att det finns bra smärtstillande medicin som lindrar.


Jag är tacksam över att min sambo gör en ostmacka och häller upp kaffe, det lilla som betyder så mycket.


Jag är tacksam övet att jag har kommit till insikt.


Att känna tacksamhet är en gåva !

 

Tacksamhetslista: Eva http://provtyckningar.blogspot.se/


Av carina - 21 april 2016 16:13

Tid !

Det har nu gått en vecka sedan jag opererade foten och sakta men säkert har jag börjat må allt bättre, yrseln och illamåendet efter all narkos och morfin har börjat släppa greppet om min kropp och jag har tid, tid till eftertanke. Jag börjar med att läsa den lilla boken som jag köpte i en butik på Umeå sjukhus 2010 när min dotter skulle opereras. Det är sex år sedan men nu när jag är hindrad att göra mycket mer än att sitta ner så kom boken i min hand.

 "påbörjade då en lång process där hon vände upp och ner på hela sitt liv för att anpassa livet efter själen istället för tvärtom". Carolina Gårdheim.

 

Jag reflekterar och inser att min kropp massivt har byggt upp ett motstånd mot mig och mitt sätt att leva, den vill helt enkelt inte vara med längre och efter några år av högtblodtryck, reumatism, bortopererad galla, spinal stenos ryggopererad för sju månader sedan och nu en totalt kolappsad fot så förstår jag efter att ha läst denna lilla bok vad detta handlar om. STOPP ! Jag kommer nu att bjuda på foton från tiden innan jag opererade min fot. 


Varsågod !Stor vårsol på klarblå himmel, bara mys i gott sällskap.


    

Isblankt på sjön


 

För 20 år sedan hade jag en stor hund som drog min pulka, nu har jag en liten en som gärna solar sig i pulkan.


 

Det är få förunnat att få vistas i denna miljö, sa min sambo.


 

Casper springer lätt fram på skaren.


 

Bakom stugknuten. 

Jag och dottern tar det väldigt lungt.Mot natten har vi fantastiskt vackert norrsken.


 
 

Påsken och hembygdsgården i Kurravaara

   

Jag gjorde en glad tårta till kaffet efter påskmiddagen.


 

Kurravaaras Hembygdsgård.
Vi besöker Ishotellet i Jukkasjärvi på långfredagen

 


        Fantastiskt vackert snidat ur isblock !Du är all kärlek värd - ta emot.

Av carina - 10 april 2016 08:43

Förbereder !


På tisdag åker jag ner till Stockholm, till Sofiahemmet för att få min fot lagad. Den har totalt kolappsat och behöver byggas upp och stelopereras. Vi har kommit i ordning i det nya hemmet,vilket var ett måste eftersom det väntas en lång rehabilitering framför mig.


Jag har även sorterat både stort och smått i mitt liv, vad jag behöver och vad jag vill ha. Nya saker har kommit in och gamla saker har åkt ut. En total rensning !


Idag vill jag besöka simhallen, simma några längder, sitta i bubbelpoolen och avslutningsvis kliva in i bastun. En skön rensning för både kropp och själ. Mer behövs det faktiskt inte för att jag ska må gott.  jag beställde Liza Marklunds, Järnblod, som jag har sparat till de dagarna/veckorna när jag kommer att vara liggande. Verkar spännande, som alltid.


Här kommer ett utdrag: Annika Bengtzons syster Birgitta är försvunnen. Det sista livstecknet är ett sms: "Annika, hjälp mig!" Kvällspressens papperstidning ser ut att gå i graven. Om det inte sker ett mirakel kommer chefredaktör Anders Schyman att gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken. Under tiden pågår en uppmärksammad rättegång om ett ytterst bestialiskt mord på en uteliggare. Dagarna går och Birgitta kommer inte tillbaka. Hennes försvinnande innebär att Annika måste konfronteras med sitt komplicerade förflutna.
Järnblod är en mörk och våldsam thriller om relationer och försoning, identitet och hämnd.
  min dotter kom med en kasse garn så att jag har något att pyssla med under denna tid, Tack söta du !


Att återigen förbereda sig inför en operation är tufft, rent mentalt och även fysiskt. Jag måste sluta ta min medicin mot reumatism fjorton dagar innan operation och nu i skrivande stund så är min kropp stel och ond. Kämpigt !


Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge inan jag åter står på två ben, men till dess så önskar jag er alla goa människor det bästa.


Inbilskhet är guds gåva till små människor ! 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Nytt Blad ! med Blogkeen
Följ Nytt Blad ! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se